start
Produkter & TjänsterFöretagetNyheterNyhetsbrevReferenserSupportKontakt

Sökmotoroptimering - Jobba med inlänkar

Skaffa relevanta länkar till din hemsida Relevanta inlänkar på nyckelord mm.

Förbättra chanserna till bra placeringar i Googles träfflistor
Den viktigaste åtgärden man kan göra för att få en högre ranking hos sökmotorerna är att se till att andra hemsidor, bloggar eller forum länkar till din webbutik eller hemsida. Länkar till dig kan ses som en slags röst på att din hemsida eller webbutik innehåller något bra eller intressant. Om många andra sidor länkar till din, så gör google bedömningen att din sida är intressant och du har bättre chanser att komma högre upp i träfflistorna.

Det är skillnad på länkar och länkar
Det är alltså viktigt med inlänkar, men det finns skillnader och många aspekter att ta hänsyn till här också. Detta för att du skall placera dig så bra som möjligt på utvalda sökord. Nedan de som vi bedömmer som viktigast.

1. Relevans
Om vi antar att du har en hemsida om hundar och vill placera dig så högt som möjligt i Google på just ordet hundar, så är en en länk från en sida som handlar om trädgårdsskötsel inte värd något alls eg. Om du däremot får en länk till din hemsida om hundar från en blogg som handlar om just hundar kan den länken vara av stort värde. En länk från en sida som handlar om djur är också bra då den fortfarande är relevant för ämnet osv.

2. Ankartext - Länkar från nyckelord
Vad som står i den fras eller mening som inlänken kommer från (sk ankartext) har stor betydelse för dess värde och nytta. Det bästa är om ankartexten innehåller ordet som du vill få en bra position på i google.

Om din hemsida handlar om hundar och du vill komma så högt upp som möjligt i google vid en sökning på ordet hundar, så är en länk på ordet Hundar från den länkande sidan till din hemsida, den bästa möjliga. En länk med ankartexten "Hundar" är alltså betydligt mer värdefull än en länk där det bara står "klicka här", även om dom leder till samma sida.

3. Den länkande sidans pagerank
Pagerank är Googles måttstock på en hemsida, Skalan går från 1-10 där 10 är högst. Skalan är inte linjär utan skillnaden mellan 5 och 6 kan vara lika stor som 0 till 4. Allra bäst är om sidan som länkar till dig har hög pagerank
, dvs bedöms som viktig av Google.

4. Länkens placering på den länkande sidan
Det har även betydelse vart dessa länkar är placerade på den länkande sidan. Bäst är om dom är inbäddade i löpande relevant text. Nu kan det ju ofta vara svårt att erhålla detta från en annan hemsida, men det är altså det bästa alternativet. Länkar placerade i sidfötter, etc är i regel mindre värdefulla.

Läs mer om: Hur du arbetar för att skaffa inlänkar till din sida


Andra relaterade länkar
Hur du hanterar titel och meta taggar på bästa sätt i din butik eller hemsida

Hur du hanterar text och rubriker på bästa sätt
En kort introduktion i sökmotoroptimering

Kundtjänst
Tel: 0650-757 59
Fax: 0650-757 69

Support: support@wikinggruppen.se
Kundtjänst: kundtjanst@wikinggruppen.se
Ekonomi: ekonomi@wikinggruppen.se
Försäljning: sales@wikinggruppen.se
Telefontider
Måndag - Fredag
Kl. 10:00 - 12:30
13:30 - 15:30
Besök oss
Sjötullsgatan 8
HUDIKSVALL

Sveavägen 74
STOCKHOLM
Postadress
WGR Data AB
Box 1018
824 11 HUDIKSVALL
Följ oss