start
Produkter & TjänsterFöretagetNyheterNyhetsbrevReferenserSupportKontakt

Marknadsföringstips till din webbutik


Marknadsföring av din webbutik

Marknadsför din webbutik - öka antal besökare och potentiella kunder!
En av dom vanligaste frågorna vi får av våra webbutiks kunder är hur dom skall bli så synliga som möjligt. För varje dag hårdnar konkurrensen och vi har därför sammanställt några enkla tips på vad som kan göras för att synliggöra och exponera sin webbutik utan en stor marknadsföringsbudget. För att sälja måste du synas!

Sökmotoroptimering
Att aktivt jobba med sökmotoroptimering är antagligen den klart viktigaste åtgärden du kan göra för att långsiktigt marknadsföra din webbutik. Vi har skrivit en hel skola i ämnet. Se avd: sökmotoroptimering.
Wikinggruppen erbjuder även en tjänst där vi hjälper till med optimeringen och bara tar betalt om vi lyckas placera er topp 10 på Google. Se resultatbaserad sökmotoroptimering

Google Adwords
Google erbjuder annonsplats ovanför och bredvid sina "riktiga" sökresultat, sk sponsrade länkar. Man betalar då Google per klick, ofta rör det sig om några kronor per besökare, men hårt konkurrensutsatta ord kan kosta 20-30kr per besökare! Trots en hög kostnad kan detta vara effektivt, framför allt initialt innan man kommit upp i de "vanliga" resultatlistorna. Som alltid vid annonsköp bör man noggrant mäta resultatet av kampanjen och väga kostnader mot ökad försäljning i webbutiken. Se vår sida om Google Adwords för mer info.

Prisagenter
Driv besökare till din webbutik från prisjämförelsesidor / prisagenter!
I vår webbutik (version 3.4.2 eller högre) finns möjligheten att utan kostnad skapa en sk CSV fil. CSV står för 'comma-separated values' och är ett plattformsoberoende filformat som med fördel kan användas vid utbyte av data system emellan. Ett vanligt användningsområde är export av produktdata till sk prisjämförelse sidor som tex kelkoo, prisjakt, pricerunner, dittpris mfl.

Prisjämförelsesidorna har lite olika modeller för hur dom tar betalt för sina tjänster. Prisjakt tex är gratis att vara med på, men betalar man får man en tydligare listning och en del andra fördelar. Mer information om det finner du på den sida vi sammanställt. Läs mer om Prisagenter

Nätauktioner - Tradera mfl
Man kommer i kontakt med många potentiella kunder på nätauktionsajter som tex Tradera. Vill du inte auktionera ut dina varor kan du även sälja dom till ett fast pris. Vill du bli av med produkterna snabbt så kan man lägga ut produkterna till ett lågt utropspris. Nätauktionsidor kan rätt hanterat bli en bra extra försäljningskanal som leder till nya kunder direkt och även ger indirekt marknadsföring av webbutiken!

Affiliatenätverk
Detta går ut på att man låter andra lägga ut annonser för din webbutik på deras webbplatser och bloggar. Om du sedan får en kund genom en sådan annons så betalar du en förutbestämd provision till vederbörande. Provisionsmodellerna kan se lite olika ut, men det kan ex vara 3% av ordervärdet.

Blocket

Lägg upp annonser på några av dina produkter på blocket. Skriv att mer information finns på din hemsida eller webbutik. Kostar inte mycket och kommer garanterat att ge bra med trafik till din sida. Alla sätt du kan sprida kännedom om din webbutik är bra.

Var aktiv!
Använd webbutikens inbyggda funktioner för att byta bilder, skriva nyheter, kampanjer, nyhetsbrevsfunktionen eller kanske en återkommande tävling? Det blir då intressant att återkomma till din webbutik och handla där.

Socialisera mera
Använd de sociala medierna facebook, twitter mfl och bygg på sätt upp ett socialt nätverk med din webbutik som spindeln i nätet. Du kan kommentera på andra bloggar, delta i forum osv. Kommer garanterat ge dig besökare som redan är intresserade av ditt område.

Blogga
Varför inte starta en egen blogg via någon av de gratistjänster som finns för bloggar alternativt kan du blogga mer professionellt med en egen WordPress blogg. Om du får inlänkar från andra bloggar till din webbutik ger det även en positiv inverkan på din sökmotoroptimering och har du en egen blogg länkar du naturligtvis från den till din webbutik.

Annonsering
Överväg att annonsera i dags- och branschtidningar och på relevanta webbplatser, men börja försiktigt och vara noga med att mäta resultatet av annonseringen för att se vad som lönar sig eller inte.

Länkkataloger
Registrera din webbutik på olika länkkataloger, tex på vår egen katalog www.webbutik.info
Det ger både en länk till er webbutik vilket är bra för sökmotoroptimeringen samt även möjlighet till viss direkttrafik. Här finns flera ex på länkkataloger

Kundtjänst
Tel: 0650-757 59
Fax: 0650-757 69

Support: support@wikinggruppen.se
Kundtjänst: kundtjanst@wikinggruppen.se
Ekonomi: ekonomi@wikinggruppen.se
Försäljning: sales@wikinggruppen.se
Telefontider
Måndag - Fredag
Kl. 10:00 - 12:30
13:30 - 15:30
Besök oss
Sjötullsgatan 8
HUDIKSVALL

Sveavägen 74
STOCKHOLM
Postadress
WGR Data AB
Box 1018
824 11 HUDIKSVALL
Följ oss